Depolama Alanı Bitiyor Hatası ve Çözümü
Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerde güncelleme yapmak isterseniz Depolama Alanı Bitiyor uyarısı gelebilir.Bu hata genel olarak cihazda depolama alanın bittiğinden yani biraz daha yer açmanız gerekebilir.Bu işlem için ise cihazın dahili depolama alanını biraz temizlemeniz yada cihazdaki bilgileri farklı bir yere taşımanız gerekmektedir.Bu işlemler nasıl yapılır yani Depolama Alanı Bitiyor Hatası ve Çözümü nasıl yapılır onu anlatacağız.
Bu uyarı android işletim sistemine sahip cihazların markalarına göre değişebilen bir yazıdır.Yani farklı marka cihazlarda Yeterli Depolama Alanı Yok şeklinde de bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz.
1-Cihazdaki uygulama,resim,müzik gibi fazlalık bilgileri silerek bu uyarıdan kurtulabilirsiniz.Tabi işinize yaran bilgiler ise bunları saklamanızda fayda var diyebiliriz.Data kablosu ile bilgisayarınıza yada farklı bir depolama birimine yedekleyebilirsiniz.
2-Uygulamaları hafıza kartına taşıma yapabilirsiniz.Bazı akıllı telefon ve tabletlerde bu özellik olmayabilir yani uygulamaları taşıyamayabilirsiniz.Bu yüzden uygulamaları farklı ve küçük boyutlu uygulamalar ile hafıza kartına taşıyabilirsiniz.
Ayarlar bölümünden Uygulama Yöneticisi ve daha sonra görselde görüldüğü gibi depolama alanını değiştirebilirsiniz.Eğer yapamıyorsanız Google Play üzerinden uygulama taşıma uygulaması indirerek taşıma işlemini yapabilirsiniz.
Bu anlatılan yöntemler üzerinden kolayca depolama alanı sorununu çözebilirsiniz.Tabi bazen bu sorunlar farklı yazılımsal hatalar ile sonuç verebilir ve depolama alanı ne yaparsanız yapın artmaz diyebiliriz.İşte o zaman cihazı sıfırlamaktan başka çareniz olmayacaktır.
Sıfırlama yapmak için ise ilk olarak cihazdaki bulunan tüm bilgilerinizi yedekleyiniz.Rehber,resim,video vb bilgilerinizi yedekleyeniz.Daha sonra ise marka ve modele göre farklı sıfırlama yöntemleri vardır.Genel olarak ise format atma yani sıfırlama yöntemi ayarlar bölümünden Yedekle ve Sıfırla ile yapılabilir.
Eğer halen depolama alanında artma yoksa Recovery Mode üzerinden sıfırlama yada önbellek temizleme yapabilirsiniz.
1-Cihazı kapatınız
2-Ses açma + Home + Açma/Kapama basınız.Ekranda Android logosu geldiğinde ise Power tuşunu yani açma kapatma tuşunu bırakınız.
3-Ekrena Recovery Mode gelecektir.
Buradan ise
wipe cache partito ( daha önce yüklediğin uygulamalardan kalan verileri temizlemeniz için kullanılır )
veya
wipe dalvik cache ( kullanılan geçice dosyaları temizlemek için kullanılır )
Yaptıktan sonra ise halen olmuyorsa
-Telefonunuz açıksa, kapatın.
-Sesi açma düğmesi ile Güç düğmesine aynı anda basın ve cihaz açılana kadar basılı tutun.
-Sesi kısma düğmesine basıp “Recovery mode” (Kurtarma modu) öğesini seçin. “Recovery mode” (Kurtarma modu) seçeneğine gitmeniz gerekirse oku hareket ettirmek için Sesi açma düğmesini, seçmek için ise Sesi kısma düğmesini kullanın.
-Kırmızı ünlem işareti bulunan bir Android robotu resmi ve “No command” (Komut yok) ifadesini görürsünüz.
-Güç düğmesini basılı tutarken Sesi açma düğmesine basıp bırakın.
-Seçimi kaydırarak “wipe data/factory reset” (verileri sil/fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğine gitmek için ses düzeyi düğmelerini kullanın ve bu seçeneği belirlemek için Güç düğmesine basın.
-Aşağı kaydırarak “Yes – erase all user data” (Evet – tüm kullanıcı verilerini sil) seçeneğine gidin ve bu seçeneği belirlemek için Güç düğmesine basın.
teşekkürler elinize sağlık
Çözdüm çok teşekkür ederim, bir öğretmen edası ile tarif etmişsiniz.