Google Chrome, Google tarafından geliştirilen bir ağ tarayıcısıdır. Adını çizgesel (grafiksel) kullanıcı ara yüzünden almaktadır. Microsoft Windows için geliştirilen beta sürümü ilk kez 2 Eylül 2008 tarihinde kullanıma sunulmuştur. Daha sonra Mac OS X ve Linux sürümleri de geliştirilmiştir.
Google Chrome’un temelini açık kaynak kodlu “Chromium” tasarısı oluşturur.Chromium tasarısı, özgür BSD Lisans altında yürütülmektedir. Chromium, açık kaynak kodlu ve özgür bir yazılım olduğu halde bu kodların, kapalı kaynaklı Google Chrome projesinde kullanılabiliyor olmasının nedeni BSD Lisansının esnekliğinden kaynaklanmaktadır.
Temmuz 2015 itibarıyla netmarketshare.com adlı internet istatistik aracının yaptığı araştırmaya göre, dünya genelinde %27’lik bir pazar payına sahiptir.
Google Chrome da dikkat çeken noktalar; çok az bellek kullanımı, gelişmiş özelliklerdeki ve farklı konumdaki sekmeler, sayfa kaynak koduna hakimiyet, gizli mod, üstün javascript hızı, hoş ve kolay indirme yöneticisi, hızlı erişim ve tüm menülerdeki kolaylık. Chrome’u hızlı yapan ise DNS ön çözümlemesi, V8 JavaScript motoru ve DOM bağlamaları. Chrome V8 ve Kraken standartlarıyla her yeni sürümde tarayıcıdaki JavaScript hızını arttırmaya devam ediyor.
Google Chrome tarayıcısını güncellemek gayet basit bir işlemdir.Güncelleme işlemi için tarayıcı sizi uyaracaktır ve güncellemenin hazır olduğunu söyleyecektir.
-Sağ üstteki Chrome menüsünü Menü tıklayın.
-Google Chrome’u Güncelle’yi tıklayın. Bu düğmeyi görmüyorsanız son sürümü kullanıyorsunuzdur.
-Yeniden başlat’ı tıklayın.
Diğer bir güncelleme işlemi ise günce versiyonunu Google üzerinden indirip kurulum yapmak olabilir.Kurulum yaptıktan sonra bilgisayarınızı kapatınız ve açınız.Farklı bir sorun olmazsa güncelleme işlemi olacaktır.